Κωνσταντινούπολη : Στο εστιατόριο Χαμντί ( Hamdi Locandasi )

Posted: Σεπτεμβρίου 2, 2012 in Γεύσεις
Ετικέτες:

Hamdi Arpacı  ήλθε από την πόλη της  Urfa,  στην Κωνσταντινούπολη προς το τέλος της δεκαετίας του 1960, και  εκεί σε μια γωνιά του  Eminonu έστησε το  πλανόδιο πάγκο του με μια μικρή σχάρα  προσφέροντας  νόστιμες σπεσιαλιτέ από  κεμπάπ στους περαστικούς . Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των πελατών του,  στάθηκε  η αιτία  για να εγκαταλείψει τον υπαίθριο αραμπά του και  να  φτιάξει το πρώτο  εστιατόριο Hamdi . Συνέχισε να παρασκευάζει με τις ίδιες αυθεντικές συνταγές  τα  υπέροχα κεμπάπ  και τους κεφτέδες του  , προσφέροντας παράλληλα στον επισκέπτη ένα απαράμιλλο τοπίο της Κωνσταντινούπολης,  όπου η θέα είναι μοναδική , μπροστά σου ξεδιπλώνεται η ομορφιά του  Eminonu, η γέφυρα και ο Πύργος του Γαλατά  , το Sultanahmet, και ο γοητευτικός  Βόσπορος,  αλήθεια τι άλλο να ζητήσεις !!!! Ήξερα  πως για να μπορέσεις να επισκεφτείς το  εστιατόριο Hamdi έπρεπε πρώτα να κάνεις κράτηση , έστειλα το e-mail  και πήρα την επιβεβαίωση της κράτησης μου που ήταν  για την επόμενη ημέρα στις 9 το βράδυ . Το βρήκα  πολύ εύκολα , κατέβηκα από το πύργο του Γαλατά πέρασα την ομώνυμη  γέφυρα  και δίπλα από  την Αιγυπτιακή Αγορά μερικά μέτρα δεξιότερα  βρίσκετε το   «Hamdi  Locandasi».   Θα συνέστηνα ένα τραπέζι δίπλα στο παράθυρο για να απολαύσετε τη φανταστική ατμόσφαιρα της Κωνσταντινούπολης με τον Κεράτιο κόλπο και τα περισσότερα αξιοθέατα να βρίσκονται μπροστά σας .  Το φαγητό ήταν εξαιρετικό  , η  εξυπηρέτηση  γρήγορη και το προσωπικό πολύ φιλικό. Το εστιατόριο  «Hamdi»  είναι ο παράδεισος  του κεμπάπ, σαν πρώτη επιλογή σας προτείνουμε να δοκιμάσατε το κεμπάπ Ισκεντέρ (kebbab Iskandar είναι το κεμπάπ της Προύσας  το οποίο  ονομάζουν  Ισκεντέρ κεμπάπ, όνομα που πήρε από τον Ισκεντέρ Εφέντη, ο οποίος το πρωτοπαρασκεύασε τον 19ο αιώνα. Το πιάτο περιέχει  κομμάτια  ντονέρ κεμπάπ (γύρος), τα οποία  τοποθετούν πάνω σε ψιλοκομμένη πίτα , που είναι εμποτισμένη  σε κόκκινη σάλτσα και γιαούρτι. Απαραίτητη γαρνιτούρα  οι πράσινες πιπεριές ), και για τη συνέχεια το κεμπάπ με φιστίκι ( σουβλάκι) ,και το κάμπα με μελιτζάνα (σουβλάκι) ,  ήθελα πολύ να δοκιμάσω  το κεμπάπ που το μαγειρεύει  σε σφραγισμένο δοχείο από πηλό (για 4 άτομα) αλλά δυστυχώς είχε  τελειώσει . Όλες  τις παραπάνω γεύσεις  θα τις συνοδεύσετε με ένα καταπληκτικό  εκμέκ (φουσκωτό ολοστρόγγυλο ψωμί), και κάτι λεπτές  αραβικές πιτούλες  που είχαν επάνω  σουσάμι και κόκκους σιναπιού. Για ορεκτικά επιλέξαμε  το αραβικό χούμους ( σαλάτα αλοιφή από ρεβίθι , ταχίνι και μπαχαρικά),  το cacik ( που είναι το ελληνικότατο τζατζίκι),  μια σαλάτα από γλιστρίδες  τις οποίες είχαν περιχύσει  με σος γιαουρτιού   και σκόρδου και τέλος  μελιτζάνα ψητή πασπαλισμένη με σκόρδο και μπαχαρικά. Και εκεί που είχαμε  ικανοποιήσει τις γαστριμαργικές μας  απαιτήσεις  και βρισκόμασταν  σε μια γευστική νιρβάνα , ξαφνιαζόμαστε  από την εικόνα που αντικρίζουμε ,  έρχονται και κάθονται δίπλα μας  ο Νίκος Ευαγγελάτος με την Τατιάνα Στεφανίδου και τα παιδιά τους ,  επέλεξαν και αυτοί το εστιατόριο “Hamdi” για τις μοναδικές του γεύσεις .

Tips:Όπως είπαμε  το εστιατόριοHamdiβρίσκεται στη περιοχή του   Εμίνονου  δίπλα από την Αιγυπτιακή αγορά  των μπαχαρικών  KalcinSokak 17, TahmisCaddesi, Eminonu,και το τηλέφωνο για να κάνετε τη  κράτηση  σας   είναι  +90.212.5280390

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s