Tantuni: Μια εξαιρετική Τουρκική λιχουδιά

Posted: Σεπτεμβρίου 26, 2012 in Γεύσεις
Ετικέτες:

 

Ονομάζεται   tantuni  (μοιάζει στην όψη με το Μεξικάνικο μπουρίτος) και είναι ένα από τα κλασικά Τουρκικά εδέσματα που αξίζει να δοκιμάστε αν βρεθείτε στην Κωνσταντινούπολη . Ας δούμε  λοιπόν  πως παρασκευάζεται και τι περιέχει  η γέμιση του , πρώτα ζεστάνουν  την λεπτή πίτα που λέγεται λαβάσι (όσοι  είναι  Πόντιοι θα το γνωρίζουν γιατί ακόμη και σήμερα φτιάχνουν  λαβάσια στα χωριά τους ) τοποθετούν επάνω της μικρά  ζεστά κομμάτια μοσχαρίσιου  η αρνίσιου κρέατος ,στη συνέχεια προσθέτουν  κρεμμύδια, μαϊντανό και ένα συνδυασμό μπαχαρικών, συμπεριλαμβανομένων κύμινο και κόκκινης πιπεριάς .Είναι  ένα απλό, αλλά νόστιμο έδεσμα και  σερβίρεται μόνο με  τη συνοδεία  πρασίνων καυτερών  πιπεριών (εδώ χρειάζεται νε έχετε δυνατό στομάχι!!! )  . Γενέτειρα του tantuni   είναι η Μερσίνα μια όμορφη πόλη  στις Μεσογειακές ακτές της Τουρκίας. Το καλύτερο ταντουνί θα το γευτείτε  σε σνακ-μπαρ και ταβέρνες   του Karaköy

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s